4.02.2022 w Gospodarstwie Rolno -Agroturystycznym -Zagroda Edukacyjna'' DERENIÓWKA' na zaproszenie Pani Grażyny Dereń odbyło sie bardzo ciekawe w miłej atmosferze spotkanie pt; „Rozwój Obszarów Wiejskich w oparciu o turystykę kulinarną i współpracę organizacji związanych z turystyką i regionem”.
w programie m.innymi :
Godz. 14.00 - Spotkanie w Dereniówce
Godz. 14.00 – 14.50 - Obiad
Godz. 14.50 – 15.00 - Przedstawienie gości spotkania
Godz. 15.00 – 15.20 - Europejska Sieć Dziedzictwa Kulinarnego, produkty regionalne i tradycyjne szansą rozwoju turystyki kulinarnej - Grażyna Dereń
Godz. 15.20 – 17.00 - Marka Turystyczna -'Sieć Eko muzea- prowadzący Marek Migdal -Prezes Forum Turystyki Regionów
Godz. 17.00 – 17.20 - Propozycja budowy szlaków Przyrodniczo-Kulinarnych w oparciu o zasoby; Grażyna Dereń/Beata Musiałowska PTTK
Godz. 17.20 – 18.00 – Warsztaty:
''Tworzenie pakietów turystycznych - szansa na lokalny rozwój aktywności społecznej i gospodarczej''. Prowadzący pan Marek Migdal
Godz. 18.00 - Dyskusja i wnioski.
„Marka Turystyczna -Sieć Eko muzea” to międzynarodowy projekt współpracy, którego partnerami są;
- Stowarzyszenie Lider Pojezierza-pełniący funkcję lidera projektu
- Stowarzyszenie „WIR”- WIEJSKA INICJATYWA ROZWOJU.
- Zielona Dolina Odry i Warty
- Lokalna Grupa Działania' 'Zielone Światło'
- Stowarzyszenie LGD 'Leśna Kraina GÓRNEGO Śląska'
- Asociatia GAL TARA Gugulanior-RUMUNIA
W imieniu Lubuskiej Regionalnej Organizacji Turystycznej, którą reprezentowali: Jadwiga Błoch, Krzysztof Chmielnik i Bruno Aleksander Kieć bardzo serdecznie dziękujemy za wspaniałą organizację i przepyszne dania regionalne :)
Zadanie publiczne jest współfinansowane ze środków otrzymanych z Urzędu Marszałkowskiego województwa lubuskiego